Konferans salonu yapımı nedir?
konferans salonu yapımı kapalı mekanlarda birlikte izleme ve dinleme faaliyetinin artması ile ortaya çıkan mekansal bir inşaat faaliyetinin diğer adıdır.Zamanla gelişen bu birlkte faaliyetler yeni mekanların kendine ihtiyaçlarına uygun şekilde tasarlanması ile ortaya çıkmaktadır.
KONFERANS SALONU YAPIM İŞİ ;
KONFERANS SALONU YAPIMIN DA FİRMAMIZ ANAHTAR TESLİM SALON YAPIMI, PROJELERİNDE TÜRKİYE GENELİNDE HİZMET VERMEKTEDİR,
FİRMAMIZ YENİ NESİL KONFERANS KOLTUĞU ÜRETİMİ YANINDA, HER MODEL KONFERANS KOLTUĞU YEDEK PARÇA, BAKIM, ONARIM,TAMİR VE ESKİ KOLTUKLARI YENİLEME HİZMETİNİDE İTİNA İLE YAPMAKTADIR
Konferans salonu zemin yükseltme
Projesine uygun, 40*60*2 mm ve 40*40*2 mm kutu profillerin birbirine çapraz kaynak tekniği kullanılarak belirli ölçü ve standartlarda yapılmasıyla başlar. Profil ızgaralar projesine göre, 50*50 veya 70*70 veya 90*90 kareler şeklinde yapılabilir. Yapılacak ızgaranın şekli salonun büyüklüğü, yükseltilecek alanın genişliği ve taşıma kapasitesiyle belirlenir. Çapraz kaynak tekniği profil ızgaranın ayak kesimleri için de uygulanır. Izgara işlemi bittikten sonra profillere 2 kat antipas vurulur. Hali hazırda antipaslı profillerin kullanılmamasının tek sebebi, antipaslı profillerin kaynağı tutmakta zorlanmasıdır.
Profil ızgara işlemi bittikten sonra ızgara üzerine açıkta hiçbir alan kalmayacak şekilde 30mm ham sunta veya 30 mm ham MDF kaplaması yapılır. Hangi kaplama türünün seçileceği yine yapılacak yükseltmenin ebatları ve üzerine gelecek koltuk sayısı ile bağlantılıdır. Döşeme işlemi minimum 4 cm uzunluğa sahip vidalar ile döşeme malzemelerinin profillere çok sık aralıklarla vidalanması ile sona erer. Tüm bu işlemlerin sonunda yapılan platform m2 bazında 16.000 kg yük taşıma kapasitesi sunacaktır. Platform üzerinde yaşanacak insan trafiğinden dolayı yapılan platform %2 esnekliğe sahiptir ve bu esneklik platformun kaynak noktalarından kopmasını engeller.
Akustik Duvar Paneli
Projesine göre oldukça farklı teknik özellikler sunan Akustik Duvar Panellerini iki ana kategoriye ayırdık.
Ahşap Akustik Paneller
Projesine göre mdf veya melamin kullanılarak yapılan, kurt ağzı bileşim noktalarına sahip, m2 de 30 ile 70 arasında 8 mm çapında deliklere sahip ve kutu profil ızgara üzerine uygulanan yüksek kalitede ve yüksek akustik değerler sunan dekoratif akustik panellerdir. Ahşap akustik panellerin uygulamasın da, panel yapılacak duvarlara projesine göre 20*20*1,5 mm kutu profiller ile yerden yavana kadar ızgara yapılır. Izgara aralıkları 40 dansite süngerler veya %40 yoğunluk sunan cam yünü ile kaplanır. Kaplama işleminden sonra tüm yüzey hava geçirmeyen kumaş astar ile kaplanır. Astar kaplaması sonrasında, belirli norm ve kalıplarda uygulanacak alana özel teknik ve ölçülerle üretilmiş paneller profil ızgaraya monte edilir. İşlem sonunda alüminyum çıtalarla dekoratif amaçlı düzenlemeler yapılabilmelidir.
Akustik Taşyünü Tavan Yapımı
Projesine göre, 60*60 cm ebatlarında 8 mm ile 12 mm arasında değişen kalınlıkta taşyünü panelleri ve en az 3 mm kalınlığa sahip çelik alaşımlı alüminyum ızgaralarla yapılan tavan sistemleridir. Akustik taşyünü tavanlar görünüm itibariyle standart taşyünü tavanlar ile hemen hemen aynı olup, akustik özelliği plakaların akustik yutuculuk değerinin fazla olmasıyla sağlanır. Akustik taşyünü tavanlar, her türlü tavan modeline uygun olup, tavanda birçok farklı mimari tasarım yapılmasına izin verir.
Zemin Halısı
Salon zeminine uygulanacak karo halı yoğun trafiğe uygun ses izolasyon özellikli olacaktır. Renk ve deseni idare tarafından seçilecek karo halı yapıştırma sistemiyle monte edilecektir. Ürüne ait yangın dayanıklılık raporları ihale dosyası ile beraber sunulacaktır.
1) Uygulama ve Montaj Aksesuarları: Uygulamada iç mimari proje ve uygulama kesitleri esas alınacaktır. Yapıştırma sistemi uygulanacaktır. Merdiven basamaklarında, Halı bitim yerlerinde alüminyum profiller kullanılacaktır. Halıya ait yangın dayanıklılık raporları olmalıdı.
Konferans salonu sahne perdesi yapımı
|